Як відомо, показники лічильника потрібно передавати у визначений період. У цьому місяці це треба зробити з 28 лютого до 3 березня.

Українцям розповіли, чому важливо передавати показання саме у визначений строк та чим загрожує ігнорування правил. Про це розповіли в pmg.ua.

Платіжка за світло. Фото: скрін youtube
Платіжка за світло. Фото: скрін youtube

Дані, які будуть передані у визначені 5 днів, будуть враховані на 1 число. За допомогою показників формується платіжка за спожиту електроенергію з правильними даними. Але буває так, що споживач взагалі ігнорує показники, або передає дані в невизначений строк. У такому випадку у платіжці будуть не реально спожиті ресурси, а середньодобовий обсяг споживання.

Тому, споживач буде платити не за фактично спожиту електроенергію, а виходячи з загальних норм. А ці цифри можуть бути значно більшими за фактичні дані.

Популярні новини зараз
В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Лічильник світла, скріншот: YouTube
Лічильник світла, скріншот: YouTube

Правило передачі показань зазначене у комерційному кодексі обліку електричної енергії. Саме для того, щоб не переплачувати і платити лише за спожиту електроенергію споживачам варто прагнути вчасно передати показники.

Показники лічильника можна передати будь-яким способом, навіть не виходячи з дому. Для цього існують чат-боти у Телеграмі, номери телефонів на які можна зателефонувати, або ж відправити повідомлення. Тож у відповідну дату можна відправити показання зручним для людини способом навіть не відвідуючи спеціальну організацію.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, "Газмережі" попередили про нововведення: стосується передачі показників лічильників

Раніше наш портал інформував, українці можуть звільнитися від сплати комунальних послуг: юристка підказала лазівку

Також портал Знай повідомляв, погасити борги недостатньо: у скільки боржникам обійдеться повторне підключення світла