У січні Уряд скасував мораторій на відключення світла боржникам. Вже у лютому постачальники почали "відрізати" споживачів, які не сплачували за комуналку.

Однак для того щоб відновити у оселі світло, недостатньо просто погасити свою заборгованість.

Про це пише голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Українці без світла, фото Getty Images
Українці без світла, фото Getty Images

Він зазначає про те, що для того, щоб повернути світло у вашу оселю, потрібно не тільки закрити борги по платіжкам, а й потрібно внести окрему плату.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

"Щоб відновити подачу світла до будинків та квартир, боржники будуть змушені покрити саму суму боргу, а також послугу з відключення та підключення електроустановки – 322,20 та 373,20 грн відповідно", - йдеться у повідомленні.

Тобто якщо відновлювальні роботи будуть проводитися у електролічильнику на комутаційному апараті, то споживачу потрібно буде за низ сплатити 695,4 грн ( 322,20 та 373,20грн ).

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Якщо ж відновлювати постачання світла доведеться на повітряній лінії, то треьа буде заплатити дорожче — 2133,7 грн (вартість розбивається на дві платіжки - 705,10 грн та 1428,60 грн).

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комуналка витягне останні копійки: серйозний стрибок цін на газ і світло може статися вже навесні.

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, ми писали, "Київтеплоенерго" попередило споживачів: що потрібно встигнути до кінця лютого.