Українці мають право на отримання субсидій для оплати різних комунальних послуг. Однак на таку виплату можуть розраховувати громадяни з невеликим доходом та житловою площею, яка відповідає нормам.

Багато громадян мають понаднормову площу житла і цікавляться, чи можна у такому разі оформити субсидію? Про нюанси отримання такої допомоги написав Департамент соціального захисту населення.

Субсидії. Фото: скрін youtube
Субсидії. Фото: скрін youtube

За словами фахівців, такі громадяни мають право на субсидію лише в деяких випадках. Це може стосуватися людей, які не працюють та належать до такої категорії громадян:

  • Неповнолітні;
  • Людина, котра втратила годувальника;
  • Яка отримує пенсію за віком;
  • Людина, котра має інвалідність;
  • Громадянин, який вийшов на пенсію за вислугу років;
  • Ті, які регулярно отримують державні допомоги;
  • Особа, котра не має права на пенсію та має інвалідність;
  • Особа, котра не має права на пенсію та отримує тимчасову допомогу від держави через досягнення нею пенсійного віку.

Субсидії / фото
Субсидії / фото

Популярні новини зараз
Готуємо теплі шкарпетки та кофти: синоптики попередили українців про похолодання після Великодня Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Площа житла, на яку призначається відповідна субсидія може бути збільшена не більш ніж на 30% від соціальної норми житла на одне домогосподарство. Тоді, призначення субсидії можна отримати за окремою заявою. Такий вид допомоги визначається виходячи з фіксованої норми та кількість осіб.

Субсидія. Скрин ДСЗН
Субсидія. Скрин ДСЗН

Житлова субсидія призначається тим громадянам, які не можуть самостійно погасити платіжки за житлово-комунальні послуги. Тобто, тим, чиї витрати на комунальні послуги складають більше 15%загального доходу.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, що можуть "відрізати", відключити та забрати в українців через борги з комуналки: правила 2024 року

Раніше наш портал інформував, борги з комуналки вже не такі страшні: як знайти вихід за допомогою субсидії та списання

Також портал Знай повідомляв, що робити, якщо у квартирі холодно, а рахунки зростають: юрист дала обнадійливу відповідь