Як не пропустити момент із заборгованістю з комунальних платежів і що робити, якщо таке сталося? Все просто – ми розповімо вам про перевірені способи, які допоможуть дізнатися про борги та спробувати вирішити це питання.

Якщо ви хочете бути в курсі своєї комунальної ситуації, перший спосіб – звернутися до ЖЕКу чи ОСББ, повідомляє джерело.

Борги, 24 канал
Борги, 24 канал

Інший спосіб – звернутися до оператора "Укрпошти" або до свого банку, де ви оплачуєте комунальні послуги, такі як "ПриватБанк" та "Ощадбанк".

Якщо вам потрібно контролювати все самостійно, багато банків надають мобільні програми, де можна відстежувати комунальні платежі.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Тим, хто зіткнувся із заборгованістю, але не може одразу її погасити, має право звернутися із заявою про реструктуризацію боргу. Це дозволяє поступово розподілити виплати визначений термін.

оплата комунальних послуг
оплата комунальних послуг

Для тих, хто оформив реструктуризацію відкривається можливість отримання субсидії на комунальні послуги. Але варто пам'ятати, що субсидія не надається за наявності простроченої заборгованості більше трьох місяців, що перевищує 40 мінімумів доходів громадян, що не оподатковуються.

Якщо борг став нестримним, споживачі мають право подати заяву на списання боргів. Однак це можливо лише після звернення постачальника послуг до суду. Якщо суд підтримає споживача, борги можуть бути списані для:

  • у кого вони виникли понад три роки тому,
  • у кого борг перейшов від попередніх власників,
  • кому нараховано борги неправильно або у кого визнано банкрутом.