Ветеран Валентин Грицанчук із Івано-Франківська поскаржився на проблеми з опаленням. Він стверджує, що температура в його квартирі дуже низька (16 градусів тепла), а рахунки за опалення постійно зростають.

На початку січня він подав скаргу до "Івано-Франківськтеплокомуненерго", і після вимірювань температури їм було обіцяно переглянути оплату, повідомляє джерело.

Власник квартири стверджує, що суми рахунків щомісяця зростали на 400-500 гривень.

Інженер-інспектор підприємства, Мирон Хоробчук, пояснив, що норма температури в квартирі має бути вищою за 18 градусів, і за кожен градус нижче проводиться перерахунок.

Популярні новини зараз
Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Він радить усім власникам квартир із подібними проблемами звертатися щомісяця, щоб оновлювати дані про температуру в батареях.

Поради для тих, хто опинився у подібній ситуації

Юрист та заступник начальника відділу з надання безкоштовної правової допомоги Леся Майкович каже, щоб не допустити ситуації із завищеними нарахуваннями, слід складати акт про низьку температуру у приміщенні за участю свідків та представника обслуговуючої компанії.

У разі проблем із опаленням, незважаючи на оновлення даних, вона радить звернутися до суду.