З 1 січня 2024 року в Україні зросла мінімальна заробітна плата. В зв'язку з цим збільшуються й інші виплати, зокрема й пенсії.

Довгоочікувану індексацію провести пообіцяли вже в березні. Однак, до деяких категорій пенсіонерів підвищені виплати не дійдуть. До Пенсійного фонду звернувся схвильований чоловік, якого цікавило питання індексації пенсії.

Пенсіонерки. Фото: скрін youtube
Пенсіонерки. Фото: скрін youtube

"Я пенсіонер, отримую пенсію за віком у розмірі 2093 грн. Чи буде проведено мені перерахунок пенсії з початку 2024 року у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян?" цікавиться чоловік

Ситуацію прояснили в одному з управлінь ПФУ.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За словами фахівців, перерахунок виплат чоловікові здійснять вже з 1 березня. Адже з початку року, виріс розмір прожиткового мінімуму для непрацездатних до позначки 2361 грн.

Оформлення пенсії, фото: Facebook// ПФУ у Донецькій області
Оформлення пенсії, фото: Facebook// ПФУ у Донецькій області

Окрім цього в березні стартує перерахунок пенсій, надбавок, підвищень та інших доплат до пенсійних виплат, який здійснюється з урахуванням розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Дана сума встановлена законом на 1 січня 2024 року, але перерахунок буде проводиться з 1 березня 2024 року разом із здійсненням щорічної індексації пенсій.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, стареньким перерахують пенсію вже через кілька тижнів: як дізнатися на скільки зросте пенсія

Раніше портал Знай інформував, пенсіонери стануть багатшими - і не лише після індексації у березні: за що підвищать виплати

Також наш портал повідомляв, перерахунок виплат у березні: індексація торкнеться не лише пенсіонерів