Українців очікує двоетапне підвищення комунальних тарифів – з 1 квітня та 1 липня. Кому слід готуватися до нових сум у платіжках, інформує "Суспільне".

У Хмельницькому запланували проведення перерахунків тарифів на холодну воду та каналізацію. Ціни для населення піднімуть у два етапи, що передбачено ухвалою національної комісії з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Заступник директора з фінансово-економічних питань "Хмельницькводоканалу" Олексій Лункін заявив, що з 1 квітня послуги з водопостачання можуть подорожчати до 16,34 гривні за кубометр, а каналізація - до 14,31 гривні за кубометр. Другий етап передбачає підвищення цін на воду до 20,15 гривні за кубометр, а водовідведення – до 20,40 гривень за куб.

Вода з крану. Фото: скрін youtube
Вода з крану. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Зазначається, що востаннє тарифи на послуги водоканалу у місті переглядалися у 2021 році. Поки що мешканці платять по 14,17 гривні за куб води та по 13,22 гривні за каналізацію.

Питання підвищення тарифів довелося порушити через те, що діючі розцінки збиткові для підприємства. Причиною тому різке зростання цін на електроенергію та паливно-мастильні матеріали.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть звільнитися від сплати комунальних послуг: юрист підказала лазівку.

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, ми писали, комуналка витягне останні копійки: серйозний стрибок цін на газ і світло може статися вже навесні.