У повсякденній скарбничці, що збирає пилюку в кутку будинку, може виявитися щось більше, ніж просто дрібні гроші - справжні скарби для колекціонерів.

Це стало зрозумілим завдяки унікальним українським монетам, які, опинившись у побуті, можуть приносити помітні суми.

Монети, скріншот: YouTube
Монети, скріншот: YouTube

Однією з особливостей, цінної для нумізматів, є монета номіналом 10 копійок 1992 року, різновид 2.21ВАк. Про це розповідає One.ua.

Характерні риси цієї рідкісної монети-знахідки включають:

Популярні новини зараз
Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще
  • гострий і вузький зуб тризубця,
  • закриті п'яте та сьоме зерно третього колосу,
  • форму грона №2 у вигляді тупокутного трикутника,
  • наявність великої насічки на грону.

За таку монету нумізмати готові викласти від 10 000 до 18 000 гривень.

Монети. Фото: скриншот з відео
Монети. Фото: скриншот з відео

Ще одним об'єктом уваги колекціонерів стали 5-копійчані монети 1996 року, цінність яких обумовлена ​​обмеженим тиражем у 5000 штук. Ці рідкісні монети в пошані у колекціонерів можуть коштувати значні суми.

Нумізмати також виявляють інтерес до 2-копійчаних монет 1996 року, особливо різновиду 1АА. За алюмінієві екземпляри можна отримати від 800 до 1000 гривень , а за монети з немагнітної сталі – вже 1500-1700 гривень .

Експерти зазначають, що 2-копійчані монети 1996 року входили до колекційних наборів Національного банку України та потрапляли в обіг, стаючи предметом бажання для колекціонерів з урахуванням їхнього стану.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що пенсіонери стануть багатшими - і не тільки після індексації у березні: за що підвищать виплати

Нагадаємо, плюс 716 грн із березня: пенсіонерам призначили пристойну надбавку