Українці можуть отримувати не лише субсидії, а й пільги. Для цієї категорії громадян існує спеціальний реєстр, де розміщена інформація про кожного одержувача.

Якщо про зміни отримувачам субсидій потрібно повідомляти до ПФУ, то як діяти пільговикам? На це питання відповіли у Пенсійному Фонді України.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

У відомстві пояснили, що в такому випадку реєструватись у списку пільговиків не потрібно. Натомість внести зміни в персональну картку все ж доведеться.

За словами фахівців, всі дані осіб, які отримують пільги знаходяться у державному реєстрі – ЄГАРП. Органи Пенсійного Фонду ведуть облік пільговиків шляхом формування кожної персональної картки.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних
Показати ще

знижка на опалення
знижка на опалення

Пільговик, протягом 30 днів після зміни прізвища має звернутись до Пенсійного Фонду України, щоб відредагувати дані. Такі вимоги вказані в пункті 8 Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги (затвердженого постановою Кабінету Міністрів України).

Після оновлення даних в ПФУ, оновлена інформація автоматично підтягнеться до необхідного реєстру.

Пільги для УБД. Фото: Youtube
Пільги для УБД. Фото: Youtube

Пільги можуть бути пов’язані зі статусом Учасника бойових дій, ВПО, учасникам ліквідації Чорнобильської катастрофи та інше. Зокрема статус УБД дає ряд пільг на: медичне обслуговування, навчання, на оплату комунальних послуг у вигляді 75%.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, сотні гривень економії лише на одній платіжці: як платити за комуналку менше

Раніше наш портал інформував, в Україні "прискорюють" пільги: хто має шанс платити за комуналку на 25% менше

Також наш портал повідомляв, пільги на комунальні послуги: кому стане простіше отримати допомогу від держави