Українці можуть заощадити сотні гривень лише на одній комунальній платіжці – за електроенергію. Як платити за послуги значно менше, пояснюється в матеріалі OBOZ.UA.

До кінця опалювального сезону тариф на електроенергію для населення залишається незмінним – 2,64 гривні за кВт/год. Втім, надалі багато експертів прогнозують новий перерахунок цін. Найбільш песимістичний сценарій передбачає зростання тарифу до 5,5 гривні за кВт/год. Втім, в уряді поки що спростовують намір підіймати ціни для українців.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Як би не розвивалися події, українці можуть зменшити суми у своїх платіжках за світло на кілька сотень гривень. Таку можливість надає "нічний" тариф, який у половину нижче - 1,32 гривні за кВт.

Використовувати електроенергію за двома тарифами можна, якщо в будинку встановлено двозонний лічильник. Вдень тарифікація йде за тарифом 2,64 гривні, а з 23:00 до 7:00 – на 50% менше.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Наприклад, візьмемо сім'ю із трьох осіб, яка проживає у квартирі з електроплитою та бойлером та споживає від 300 кВт/год на місяць. За звичайної тарифікації рахунок за світло складе 792 гривні.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

А от якщо домогосподарство встановить двозонний лічильник і перенесе використання енерговитратних приладів на нічний час, то сума у ​​платіжці буде набагато приємнішою. Наприклад, якщо з 300 кіловат, що споживаються, 200 використовувати в нічний час, то заплатити за місяць доведеться вже 528 гривень. Тобто на 260 гривень менше.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нові тарифи на тепло та гарячу воду: українців попередили про подорожчання.

Також наш портал інформував, комуналка витягне останні копійки: серйозний стрибок цін на газ і світло може статися вже навесні.

Крім того, ми писали, врятуйте тисячі нервових клітин: "Yasno" показали, як розібратися з важливим питанням.