За 2023 рік в Україні ціни підскочили на 5,1%, але є хитрий фактор слабка інфляція. Чому? Справа в тому, що бізнес швидко адаптувався, і, незважаючи на всі труднощі, виробництво продуктів виявилося вищим, ніж потреба в них.

Міністерство економіки прогнозує , що найближчими місяцями 2024 року, хіба що за відсутності несподіваних подій, українці можуть очікувати на збереження тренду невисокої інфляції.

інфляція в Україні
інфляція в Україні

Це пов'язане з кількома чинниками, серед яких ключовим став чинник адаптивності бізнесу.

Сектор агропромислового комплексу, незважаючи на збитки від воєнних дій, залишається перспективним завдяки надмірній пропозиції товарів.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Продовольчий ринок пережив падіння цін у другій половині року на 2,8%, викликане затоваренням внутрішнього ринку та обмеженнями на експорт.

Магазин техніки, фото з вільних джерел
Магазин техніки, фото з вільних джерел

Прогнозується, що збільшення обсягу експорту у 2024 році знизить тиск на внутрішній ринок, а зростання споживання населення допоможе компенсувати збитки від високих цін та військових витрат.

Таким чином, на українську економіку чекає збалансоване зростання в найближчому майбутньому, оскільки вона знаходить свій шлях навіть у ці неспокійні часи, виявляючи адаптивність та стійкість.

Нагадаємо, на цінники боляче дивитися: молоко, сир і вершкове масло стають на вагу золота

Раніше ми писали про те, що ясна почнеться з тотальної економії: одна з комунальних платіжок "поважчає" на 41%

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що " Підняття неминуче": електроенергія для українців може подорожчати до 5,5 грн за кіловат