Ціни на пальне на українських АЗС розвернулися у зворотний бік. Фіксується подорожчання автогазу, бензину та дизельного пального. Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи "А-95".

Роздрібні ціни на скраплений газ в Україні розгорнулися на 180 градусів - почали зростати. До цього на ринку спостерігалося здешевлення, яке розпочалося ще з 1 грудня 2023 року.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Так, дані моніторингу показують, що за тиждень з 12 по 19 лютого більшість операторів підвищили розцінки. В результаті середня вартість автогазу збільшилась на 0,02 гривні – до 26,77 гривні за літр.

Наголошується, що подорожчання в основному фіксується у мережах середнього та нижнього цінового діапазону. Великі національні мережі поки що утримують цінники.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Крім того, змінилися ціни на бензини. Середня вартість А-95 зросла на 5 копійок – до 51,08 гривні за літр, А-92 також подорожчав на 5 копійок – до 47,84 гривні за літр.

Дизельне пальне в середньому продається по 51,32 гривні літр, що на 6 копійок дорожче.

Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв газ по 20 грн? Експерт "Нафтогазу" озвучив, якими будуть "весняні" ціни на українських АЗС.

Також наш портал інформував, водіїв штрафують за їзду напідпитку, навіть якщо вони не за кермом: адвокат розповів, як не потрапити в пастку патрульних.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, Міненерго націлилося на повну заборону Євро-3 та Євро-4: які небезпеки можуть критися за цим рішенням.