У свіжому інтерв'ю голова КП "Житомирводоканал" Роман Ілик розповів, чому мешканці багатоповерхових будинків можуть довго не мати води, дав обриси чітких прогнозів відключень, а також присвятив у систему роботи водопостачання.

Для тих, хто не розуміє принцип роботи, Роман пояснює , що важливим фактором у забезпеченні водою в житлових будинках є наявність робочого водовідведення та ефективної каналізаційної системи:

Прорив каналізації
Прорив каналізації

"Якщо не буде працювати напірний колектор, каналізація, то що? Не буде куди відвести стоки. Відповідно, буде припинено водопостачання."

Ілик каже, що нерідкі випадки, коли жителі самі можуть стати винуватцями відсутності води в будинку через необережні дії городян:

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

"Бує так, що будинок відключають, тому що хтось викинув і забилися там у під'їзді або забилися на вулиці біля будинку і на першому поверсі виливається в підвалі каналізація, то в будинок воду відключають і чекають, доки приїдуть почистять."

Тарифи на воду / фото: Freepik
Тарифи на воду / фото: Freepik

Він закликає городян поводитися відповідальніше, уникати кидання в туалет всякого сміття, такого як гігієнічні вироби і мокрі серветки, а також не викидати жир і солі в каналізацію:

"Ми ж розуміємо, що трубопровід діаметром 100, він не забивається просто тим, що сходив до туалету."

Лічильники води. Фото: скрін youtube
Лічильники води. Фото: скрін youtube

Щодо майбутніх планів, Ілик стверджує, що, незважаючи на труднощі, спричинені старінням системи, Житомир не збирається проводити глобальні відключення води. Однак, вони все ж таки будуть – буквально кожен день.

"На якійсь окремій вулиці або в окремому будинку можемо вимикати. У нас щодня є аварія, і щодня ми десь виїжджаємо та ліквідуємо цю аварію. Але глобально воду в місті ми не збираємося вимикати. Ми вимикаємо воду тільки для усунення аварійних ситуацій."

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що все зайве танутиме на очах: ​​скільки води потрібно пити, щоб реально схуднути

Вам буде цікаво дізнатися, до літа доведеться не лише худнути, а й заощаджувати: у Раді обговорюють зміни тарифів на комуналку