Нерідко українці незадоволені якістю газу в конфорках та підозрюють, що його спеціально "розбавляють". Чому насправді "скаче" енергоефективність блакитного палива, розповіли фахівці Житомирської філії "Газмережі".

Газовики наголошують, що подача "розбавленого" газу до будинків українців неможлива. По-перше, додавання кисню в газову систему вибухонебезпечне, а якщо говорити про розведення стороннім газом, то потрібне спеціальне обладнання, яке дуже дорого коштує.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Наприклад, вода на плиті може закипати довше, коли відбувається значна зміна тиску через нерівномірне споживання газу.

"Найчастіше споживачі використовують газ для приготування або підігріву води зранку та ввечері. Відповідно, у ці години тиск у мережах знижується, а час закипання води о шістнадцятій годині вдень та о четвертій годині вночі може відрізнятися більше, ніж на 50%", - пояснюють фахівці.

Популярні новини зараз
Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Крім того, ефективність використання газу залежить і від правильної експлуатації побутового газового обладнання, зокрема, необхідно регулярно проводити технічне обслуговування.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, технічне обслуговування не провели, а платити все одно доведеться? Газовики прояснили важливі питання.

Також наш портал інформував, "третя платіжка" за газ щомісяця – міф чи реальність: газовики поставили крапку у цьому питанні.

Крім того, ми писали, зайві нарахування ще не привід для розпачу: "Нафтогаз" звернувся до всіх платників.