Вже у березні цього року картопля та цибуля значно виростуть у вартості. Цибуля до весни може стати навіть дефіцитним продуктом, а картопля стане набагато дорожчою ніж зараз. За словами аналітиків, її мінімальна ціна буде 36 гривень за кілограм. Про таку ситуацію розповіли на Голос.юа.

Олександр Хорив – керівник "АПК-інформ: овочі та фрукти" розповів про стан ринку овочів зараз та чого очікувати вже у березні.

Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua
Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua

За його словами на ринок зайшло у цьому році багато новачків. У результаті були засіяні великі площі, але урожайність не у всіх видалась гарна.

Аналітик East Fruit Федір Рибалка розповів, що у лютому ціни на цибулю видались в 2 рази нижчими, ніж минулого року. Причиною цьому стала велика пропозиція. Фермери, для того, щоб збути величезний урожай вивозили його за межі України. ЄС активно закуповує цибулю, адже цього року на цей овоч у них дефіцит. Всі ці процеси можуть призвести до закінчення цибулі до весни, а у наслідок цього ціни можуть різко зрости.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Зберігання цибулі, фото agromarket
Зберігання цибулі, фото agromarket

Картопля цього року дорожча, ніж минулого року. Наприклад зараз вона коштує 30 гривень за кілограм, це оптом. А минулого року у роздріб її можна було купити по 10 гривень. ціна цього року на цей овоч більша майже у 4 рази. Причина високої ціни – невелика кількість дійсно якісної картоплі. Плюс до всього є проблема зі сховищами, адже зберігання овочів – дороге та кропітке задоволення, а кошти для забезпечення гарних умов є не у всіх. Урожай почав псуватись, тож і ціна на гарну картоплю виросла.

Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube
Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube

Вартість бараболі на українському ринку буде зростати і надалі, тому варто запастись овочем гарної якості. Подорожчання традиційно буде спостерігатись уже у березні.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українські супермаркети оновили ціни на помідори, огірки та перець: доведеться брати розсаду

Раніше наш портал інформував, українцям показали нові ціни на популярні напої: що "влетить в копієчку" найбільше

Також портал Знай повідомляв, овочі подорожчали, а яйця і олія стали дешевше: Держстат показав, як змінились ціни на продукти за січень