Уявіть собі овоч, який в Україні є звичайнісіньким, а в Японії це справжній делікатес.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНим стали наші рідні буряки... Адже фермери Країни сонця, що сходить, буряк не вирощують, а завозити її почали лише близько 5 років тому. Не дивно, що ціна на цей коренеплід у місцевих магазинах сягає 70 доларів за кілограм! Та й купити його можна хіба що з якогось особливого випадку.
Однак японців це анітрохи не зупиняє – вони буряки неймовірно полюбили. Його подають як гарнір, випікають із ним солодощі, десерти і навіть додають у традиційні суші. А ще буряк надихнув місцевих кулінарів на створення власної інтерпретації українського борщу.
Цікаво, що минулого року у японських закладах з'явилося навіть спеціальне українське меню. І запустив його посол України в Японії (Сергій Корсунський) з благодійною метою - частину виручки ресторани передають на гуманітарну допомогу нашій країні.
Єдина проблема – через брак буряків український борщ поки не потрапив до цього меню. Адже організувати регулярне постачання такого "дефіцитного" продукту дуже складно. Проте дипломати активно працюють над вирішенням цього логістичного завдання.
Так хто знає – можливо, незабаром смачний український борщ займе почесне місце у традиційній японській кухні! Адже наш буряк вже підкорив смакові рецептори місцевих гурманів.
Нагадаємо, українські супермаркети оновили ціни на помідори, огірки та перець: доведеться брати розсаду
Як повідомляв "Знай.ua", готуйте кошики: АТБ запускає масштабну акцію зі смачними знижками на продукти
Знай.ua писав, ранковий напій стає недешевим задоволенням: супермаркети шокували новими цінами на каву, цукор і молоко