Масштабна індексація пенсій відбудеться вже з 1 березня, але на велику прибавку до виплат можуть розраховувати не всі пенсіонери. На яке підвищення можуть розраховувати українці, повідомляє портал oboz.

Під час проведення індексації враховується лише розрахунковий розмір пенсії. Якщо людина отримує доплати, наприклад, за стаж чи інші здобутки, то ці виплати, швидше за все, під перерахунок не потраплять.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Точний розмір індексації наразі невідомий, однак у Мінсоцполітики заявили, що попередньо це 13%. Відштовхуючись від цих даних, можна провести попередній розрахунок, який покаже приблизний розмір підвищення для різних груп пенсіонерів.

Так, на незначне підвищення у розмірі від 100 до 299 гривень можуть розраховувати українці, які мають значну прибавку до розрахункового розміру пенсії.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Доставка пенсій. Фото: скрін youtube
Доставка пенсій. Фото: скрін youtube

Від 300 до 399 гривень можуть додати пенсіонерам, які одержують виплати від мінімального розміру до 3076 гривень. Ті, у кого розрахункова пенсія становить від 3077 до 3846 гривень, можуть розраховувати приблизно на 400-499 гривень.

Водночас на солідне підвищення у розмірі 1000 гривень та вище можуть претендувати громадяни з розрахунковою пенсією від 7693 гривень та вище.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам можуть заблокувати виплати: кому хвилюватися.

Також наш портал інформував, пенсіонерам нараховують солідну надбавку: плюс 50% від прожиткового мінімуму.

Крім того, ми писали, пенсіонери можуть досягти збільшення виплат: з якими довідками слід звернутися до ПФУ.