Деякі пенсіонери у 2024 році зможуть отримати доплату у розмірі майже 600 гривень. Кому з літніх українців пощастить, повідомляє профільне видання "На пенсії".

Українські пенсіонери, крім основної виплати, можуть отримати й різні доплати, які призначаються за особливі заслуги, а також досягнення певного віку.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Так, в 2024 році на доплату у розмірі 570 гривень можуть сподіватися пенсіонери, яким виповниться 80 років. Ця сума виплачується щомісяця.

На скромніші доплати можуть претендувати українці віком від 75 до 79 років – щомісяця по 456 гривень до основної пенсії. Мінімальна вікова надбавка становить 300 гривень та надається громадянам віком від 70 до 73 років.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що Пенсійний фонд виплачує дані доплати лише за умови, що пенсіонер отримує виплати у розмірі не більше ніж 10340,35 гривні.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Раніше в уряді повідомили, що кошти на виплату пенсій у 2024 році будуть, тож пенсіонери можуть не хвилюватися про затримки. Крім того, продовжиться фінансування вищезазначених вікових доплат та інших надбавок.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Пенсійний фонд помилився у розрахунках: як оскаржити неправильно нараховану пенсію.

Також наш портал інформував, українці можуть збільшити розмір майбутньої пенсії навіть після звільнення: у ПФУ розповіли деталі.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, по 1500 грн на кожного члена сім'ї: українцям почали виплачувати нову допомогу, хто може отримати.