З 1 березня цього року багато переселенців втратять грошову допомогу, яка виплачувалась з початку повномасштабного вторгнення. З весни будуть зміни в принципах продовження виплат. Про це повідомляють у Міністерстві соціальної політики.

Зміни передбачають врахування сукупного доходу всіх членів родини переселенців для нарахування виплат ВПО. Про це також розповіла перша заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак у ефірі "Єдиних новин".

Допомога ВПО. Фото: Youtube
Допомога ВПО. Фото: Youtube

"Ми змінюємо загальний принцип продовження виплат для ВПО. Відтепер для отримання допомоги братиметься до уваги сукупний дохід родини, який у розрахунку на одного члена сім'ї має становити не менше ніж 9 444 грн, тобто чотири прожиткових мінімуми" – зазначила чиновниця.

Такий принцип буде розраховуватись для всіх родин, тобто будуть враховувати офіційні доходи родин, щоб визначити, чи дійсно родина потребує підтримки.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття
Показати ще

Грошова допомога. Фото: скрін youtube
Грошова допомога. Фото: скрін youtube

100% надалі можуть отримувати допомогу ті родини, які проживають у зоні бойових дій, родини з дітьми, котрі проживають на відносно безпечній території і діти яких не можуть навчатись в очному режимі. Тобто батьки повинні постійно доглядати за дітьми, що перешкоджає працевлаштуванню. Але у такому разі для отримання виплат потрібно подати нову заяву.

Допомога ВПО, фото: Facebook
Допомога ВПО, фото: Facebook

Таким чином, ті громадяни які підпадають під продовження виплат, але не автоматично мають подавати документи на поновлення.

Проте, деяким переселенцям виплати будуть продовжені автоматично, без подання заяв. Зокрема це стосується пенсіонерів зі статусом ВПО.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, залишилось менше місяця: українцям пояснили, як не втратити виплати

Раніше наш портал інформував, до 2500 грн на людину: українцям збільшили грошову допомогу, кому потрібно стати в чергу

Також портал Знай повідомляв, діти голодними не залишаться: сім'ям виплатять 2000 гривень