Всім переселенцям, які зараз, отримують допомогу від держави, продовжили виплати до 1 березня. Однак з початку весни допомогу скасують частині українців, які не вчасно подадуть заяву.

Про це розповів Юридичний порадник для ВПО.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Кому з ВПО для продовження виплат потрібно звертатися із заявою:

Відповідно до положень п. 13-4 Порядку надання допомоги на проживання ВПО в редакції, яка набере чинності 1 березня, на виплату допомоги на другий шестимісячний період на підставі подання заяви на призначення допомоги, мають право:
  • Малолітня дитина, тобто дитина до 14 р., яка прибула без супроводу законного представника
  • Вагітна жінка після 30-го тижня вагітності (27-го тижня вагітності — для жінок, яких віднесено до I—IV категорій осіб, постраждалих від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС)
  • Особи, які втратили працездатність, але не мають права на пенсійну виплату та/або отримують державну соціальну допомогу відповідно до законодавства.

Зазначається, що допомогу у такому випадку будуть призначати лише заявнику, членам його родини потрібно буде звертатися особисто.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Українців, які отримують виплати, як переселнці попереджають про те, шо продовжує діяти липневе правило про відповідність "майновим" критеріям (про придбання авто, іноземної валюти, житла, депозитів і тд).

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, по 6600 та 3600 грн на дитину та дорослу: хто має право на додаткові виплати.

Також наш портал інформував, батьки можуть отримати грошову допомогу від держави: яким категоріям виплачуватиметься.

Також, із малозабезпеченого зроблять бізнесмена: українці можуть отримати від держави солідну допомогу