Після повернення довоєнних податків, рахунки підприємців опинились під пильним контролем фінмоніторингу. Через новини про посилені перевірки, чимало громадян почали непокоїтись через те, що їм заблокують рахунки, однак заморожування коштів банками торкнуться лише підприємців, які уникають податків.

Про це в ефірі телемарафону заявив член Ради Національного банку Василь Фурман.

Переказ коштів. Фото: YouTube
Переказ коштів. Фото: YouTube

Справа у тому, що чимала кількість підприємців роблять перекази в обхід контролю податкової, зокрема використовуючи банківські картки, які видані на імена інших людей.

Уникаючи зборів та податків до бюджету, деякі ФОПи перекидають зароблені гроші між картками, які відкриті під звичайних клієнтів банку.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку
Показати ще

"За допомогою дроп-карт реалізуються схеми ухилення від сплати податків. Тобто одна людина передає іншій за невеликі гроші картку, випущену на її ім’я. І ця людина, отримавши таку картку, користується нею, як захоче. При цьому справжній власник картки навіть не знає, який там обіг грошей. Тому це протизаконно", — пояснює Фурман.

Переказ коштів. Фото: YouTube
Переказ коштів. Фото: YouTube

Він додав, що зараз Нацбанк працює над обмеженнями для небросовістних підприємців. Вони будуть стосватися не лише кількості транзакцій, а й суми перерахованих коштів.

Деякі зміни вже впроваджені, однак вони ніяк не вплинули на життя звичайних українців.

Нагадаємо, "ПриватБанк" змінює правила: комісія буде іншою.

Раніше ми писали про те, що ліміти не лише за сумою: НБУ встановить нові обмеження на грошові перекази

Також, зарплат на мільйони гривень: скільки отримали українські банкіри