Загальноприйняті умови виходу на пенсію – 60 років та наявність мінімум 31 року страхового стажу. Проте, деякі українці можуть вийти на заслужений відпочинок набагато раніше. Про це розповіли у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Не всім українцям треба працювати на роботі до 60 років, щоби отримати право на пенсію. Так, деякі категорії громадян можуть вийти на заслужений відпочинок уже з 50 чи навіть 40 років.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Наприклад, оформляти пенсію достроково можуть особи, хворі на гіпофізарний нанізм (ліліпути). Для цього категорії діють такі умови виходу на пенсію – для чоловіків вік 45 років та не менше 20 років стажу, для жінок – 40 років та не менше 15 років стажу.

Також раніше вийти на пенсію можуть особи з інвалідністю за зором І групи – сліпі та особи з інвалідністю з дитинства І групи. Для цієї категорії діють такі умови: чоловіки – вік 50 років та не менше 15 років стажу, жінки – вік 40 років та не менше 10 років стажу.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

У віці 50 років та за наявності мінімум 15 років страхового стажу вийти на заслужений відпочинок можуть жінки, які народили п'ятьох або більше дітей та виховали їх до шестирічного віку, а також матері осіб з інвалідністю з дитинства та тяжко хворих дітей.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонери можуть досягти збільшення виплат: з якими довідками слід звернутися до ПФУ.

Також наш портал інформував, пенсіонерам нараховують солідну надбавку: плюс 50% від прожиткового мінімуму.

Крім того, ми писали, легко оформити та ще простіше втратити: хто з українців може залишитися без субсидії.