В Україні громадяни мають право вийти на пенсію в 60 років за умови наявності відповідної кількості стажу. Однак, під час війни українцям радять ще попрацювати, щоб натомість отримувати більшу пенсію.

У цьому випадку є один важливий нюанс. Якщо просто продовжити роботу і не виходити на пенсію, то збільшення виплати буде незначним. Стаж буде трохи вищим, тому доплата також не буде відрізнятись. Але якщо виконати одну умову, то можна підвищити виплату майже на 90%.

Пенсіонерки. Фото: скрін youtube
Пенсіонерки. Фото: скрін youtube

Потрібно не тільки продовжувати працювати, але і відмовитись від виплати пенсії. Тоді нарахування будуть невпинно зростати. З кожним місяцем, відпрацьованим після 60 років доплата буде підвищуватись на 0,5% від пенсії. Таким чином всього за рік понаднормової роботи пенсія може збільшитись вже на 6%. За 5 років, якщо допрацюєте до 65 її розмір збільшиться на 30%.

Наприклад, якщо ваша пенсія вийшла в 60 років 5000 гривень, то в 65 років, за такої умови ви можете отримувати 6500 кожного місяця.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

А якщо ви продовжите працювати після 65 і відтермінування пенсії становитиме більше 60 місяців, то кожного місяця пенсія буде збільшуватись на 0,75%. При чому рахуватиметься він починаючи з 60 років. Таким чином пропрацювавши ще 10 років можна збільшити свою пенсію майже на 90%. А отже в 70 років ви можете отримувати замість 5000 майже 10000. Тож, якщо особа відчуває в собі спроможність працювати вона може це робити з абсолютною вигодою для себе.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, місяць страхового стажу обійдеться недешево: українцям назвали "ціну питання"

Раніше наш портал інформував, джекпот у вашому гаманці: за які монети колекціонери можуть заплатити понад 20 тисяч гривень

Також портал Знай повідомляв, українцям дозволили оплачувати лише 25% від комунальних платіжок: кому дадуть знижку