Йогурт, кефір та кисломолочний сир найулюбленіші молочні продукти українців. Однак останнім часом їх вартість хоч і потрохи, але невпинно зростає.

Тому сьогодні ми розповімо в скільки обійдеться похід в супермаркет за кефіром, йогуртом та кисломолочним сиром. Актуальну вартість молочних продуктів, опублікували на порталі Мінфін.

Ціни на молочку. Фото: скрін youtube
Ціни на молочку. Фото: скрін youtube

Вартість йогурту

Цінова категорія йогурту залежить від марки, відсотку жирності та об'єму упаковки. Для порівняння цін ми взяли йогурт Активіа (1,5%) 290 та 580 мілілітрів. Попри те, що об'єм різний, середня вартість цієї молочки знаходиться на майже однаковому рівні: 290 мл - 25,90 грн, а 580 мл - 26,73 грн. За місяць вартість йогурту зросла на майже 2 гривні більший об'єм.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Вартість йогурту.Фото: скрін Мінфін
Вартість йогурту.Фото: скрін Мінфін

Вартість кефіру

Попри прогнози зростання вартості молочних продуктів, ціна кефіру залишається майже стабільною. Зараз за 950 мл, українці в середньому віддають 47,94 грн. Найвища вартість в Варусі - 52,40 грн, а найвигідніше можна придбати в Ашані за 44,30 грн.

Вартість кефіру. Фото: скрін Мінфін
Вартість кефіру. Фото: скрін Мінфін

Вартість кисломолочного сиру

З кисломолочним сиром "Простонаше" (9%) ситуація інша. За місяць він "набрав в ціні" понад 4 гривні. Якщо раніше 300 грамів сиру можна було купити за 74, 31 грн, то зараз середня ціна 78, 53 грн.

Вартість кисломолочного сиру. Фото: скрін Мінфін
Вартість кисломолочного сиру. Фото: скрін Мінфін

Якщо шукати найдешевшу ціну, то знайти її можна за 75,82 грн в Метро, а найдорожча пропозиція в Новусі - 81, 99 грн.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, у супермаркетах показали нові ціни на яблука, апельсини та банани: де купити дешевше

Раніше портал Знай інформував, риби в раціоні поменшає: українців вразили новими цінами на оселедець, шпроти та сардини

Також наш портал повідомляв, робимо салат? В Україні супермаркети виставили нові ціни на цибулю, моркву та помідори