У раціоні українців може поменшати рибу, оскільки супермаркети невпинно підвищують ціни на цю популярну категорію продуктів. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Великі торгові мережі перерахували ціни на популярну рибну продукцію - оселедець, шпроти та сардини. У першій половині лютого майже всі товари коштуватимуть помітно дорожче, ніж минулого місяця.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на оселедець

Оселедець слабосолона в середньому продається по 149 гривень за кілограм, що практично на 8 гривень дорожче, ніж місяцем раніше. Вартість продукту варіюється від 139 до 169 гривень за кіло в залежності від супермаркету.

Ціни на оселедець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на оселедець. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Ціни на шпроти та сардини

Рибні консерви також помітно вдарять по гаманцю. Так, середня вартість баночки шпрот "Аквамарин" у маслі збільшилася з 72,60 до 73,15 гривні за 150 грамів. Цінники на товар залежно від торгової мережі коливаються в межах 69,80-76,50 гривні.

Ціни на шпроти. Фото: скрін Мінфін
Ціни на шпроти. Фото: скрін Мінфін

Водночас середня вартість сардин зменшилась. За продукт доведеться заплатити 59,43 гривні замість 63,88 гривні за 230 грамів. Вартість продукту починається від 46,99 і сягає 67,50 гривні залежно від мережі супермаркетів.

Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, будемо з котлетами та ковбасками: популярне м'ясо стало доступнішим для гаманців українців.

Також наш портал інформував, пояси доведеться затягнути ще тугіше: українців попереджають про нову хвилю подорожчання продуктів.

Крім того, ми писали, бюджетно поїсти не вийде: супермаркети встановили нові ціни на вермішель та крупи.