Незодавно стало відомо, шо НКРЕП на найближчому засіданні буде вирішувати питання щодо підняття тарифів на воду та каналізацію у багатьох українських містах. Таку необхідність пояснили суттєвим зростанням цін на електроенергію, реагенти та іншими чинниками.

У пресслужбі ОКВП "Дніпро - Кіровоград" пояснили українцям, на що компанії витрачають сплачені споживачами гроші та чому виникла необхідність підняти тариф.

Тарифи на воду / фото: Freepik
Тарифи на воду / фото: Freepik

Фахівці пояснюють, що тарифи на водопостачання та водовідведення затверджує спеціальний незалежний державний колегіальний орган - Національна Комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг і його розмір для кожного регіону різний і залежить від складності технологічного процесу та умов водозабору.

На ціну води також впливають процеси і методи очистки, які використовуються компаніями.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Українцям у цифрах пояснили, за що вони платять свої гроші.

Зазначається, що за те, щоб підняти воду з Дніпра, очистити її і за півтори сотні кілометрів доправити до кранів, споживачі платять 25, 212 грн. за кубометр.

"До 31 відсотка - це вартість електроенергії. Воду підіймають і доставляють споживачам потужні насоси, які споживають велику кількость електроенергії", - пояснюють у компанії.

Фахівці також пояснюють, що 6 відсотків у тарифі - це вартість реагентів для очищення води.

Тариф на воду. Фото: скрін
Тариф на воду. Фото: скрін

За каналізацію, очищення і повернення стоків у природу жителі Дніпра платять 20 гривень 76 копійок за куб.

Понад 26 відсотків витрачається на електроенергію насосних станцій та потужні очисні споруди в містах.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці побоюються газових платіжок: поблажок більше не буде.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити у світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що "золота" вода полилася з кранів: українців приголомшили новими тарифами – 220 грн за куб.