Великі мережі супермаркетів знову переписали ціни на звичні для українців продукти. Скільки доведеться заплатити за ковбасу, сир та курячі яйця, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

Українцям доведеться віддавати ще більше грошей за деякі звичні продукти. У першій половині лютого у супермаркетах спостерігається зміна ціни на ковбаси, тверді сири, а також яйця.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Ціни на ковбасу

Ковбаса варена "Алан" молочна, яка минулого місяця обходилася в середньому 115,93 гривні, вже пропонується по 123,90 гривні за 400 грамів. Водночас середня вартість ковбаси вареної "Глобино" докторської збільшилася з 225,67 до 254 гривень за кілограм.

Проте не обійшлося у цій категорії і без здешевлення. Так, ковбаса варена "Алан" докторська в середньому коштуватиме 324,65 гривні, що майже на 26 гривень дешевше, ніж минулого місяця.

Популярні новини зараз
Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять
Показати ще

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Ціни на сир

Сир твердий "Звени Гора" голландський 45% зріс у вартості з 467,94 до 489,05 гривні за кілограм. Водночас сир твердий "Комо російський" 50% у ціні майже не змінився – 409,32 гривні за кіло.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Ціни на яйця

Вартість курячих яєць незрівнянна з періодом до повномасштабного вторгнення рф, але якщо порівнювати з минулим місяцем, то помітно здешевлення. Середня вартість яєць "Квочка" зменшилася з 63,17 до 57,95 гривні за десяток. Яйця курячі "Ясенсвіт" також втратили в ціні пару гривень та продаються в середньому по 59,50 гривні за десяток.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, будемо з котлетами та ковбасками: популярне м'ясо стало доступнішим для гаманців українців.

Також наш портал інформував, нове потрясіння для гаманців: супермаркети змінили ціни на олію, картопля та хліб.

Крім того, ми писали, від 70 гривень за кіло: в Україні супермаркети оновили цінники на хурму, ківі та мандарини.