Навіть попри війну в Україні пенсіонери продовжують отримувати виплати від держави. Однак у окремих випадках, пенсійні виплати літнім людям можуть заблокувати чи скасувати.

Про це йдеться в законі "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Пенсійні виплати скасовуються не лише у випадку смерті пенсіонера.

Нарахування коштів може бути зупинено у разі якщо українець, який отримує пенсію за вислугу років, повернеться на роботу.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Виключенням у такому випадку може стати лише якщо громадянин обирає спеціалізацію непов'язану з переліком професії, що є особливо небезпечними.

Призупинити виплати можуть також тоді, коли вони нараховуються, але не надходять на особистий рахунок особи. Їх зможуть поновити після особистого звернення.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Якщо пенсіонер протягом 6 місяців не витрачає свої виплати, чи не приходить за ними на Укрпошту - їх нарахування припиняється.

Однак блокування рахунку можна уникнути, якщо завчасно повідомити Пенсійний Фонд про переїзд пенсіонера закордон.

Виплати у такому випадку можна поновити звернувшись особисто до ПФУ.

Однак на час війни пенсіонери, які проживають закордоном та яким були скасовані виплати, можуть подати заяву та документи на поновлення виплат дистанційно - поштою. Це право збережеться і протягом 3 місяців після завершення воєнного стану.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам дадуть жалюгідну надбавку: куди розігнатись на 258 гривень

Раніше портал Знай інформував, березнева індексація пенсій пройде повз них: кому зі стареньких не підвищать виплати

Також наш портал повідомляв, виживати стане простіше? У ПФУ розповіли про майбутні підвищення пенсій та надбавок