У розпал війни українці шукають варіантів підзаробити і стають не тільки жертвами шахраїв, а й співучасниками їх злочинів. Мова йде про випадки, коли громадяни буквально за копійки продають свої рахунки в банку.

Про це розповіла заступниця директора асоціації ЄМА Олеся Данильченко в коментарі OBOZ.UA.

Банківська картка. Фото: Youtube
Банківська картка. Фото: Youtube

Зазначається, що деякі українці погоджуються продати свою картку для того, щоб аферисти змогли виводити гроші. Таких людей прозвали "мулами".

"2 тис. грн за картку будь-якого банку, крім Моно. За "Приват" 2,5 тис. грн. Гарантуємо, що це не кредит і не кримінал", – йдеться у оголошенні тих, хто хоче придбати чужий рахунок.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Данильченко розповідає, що за час повномасштабного вторгнення кількість українців, які погоджуються продати свою карту зросла з 1,8 тис. до 10,8 тис..

Громадян попереджають, що хоча окремої кримінальної відповідальності за передачу карток немає,по суті вони є співучасниками злочину і їх першими знаходять працівники Кіберполіції.

Карта "Ощадбанку". Фото: скрін youtube
Карта "Ощадбанку". Фото: скрін youtube

Зазвичай, аферисти купують у посередників одразу по декілька карток за ціною від 3,8 до 9,5 тис. грн за кожну. А ось у клієнтів банку посередники скуповують рахунки за буквально символічну плату – від 500 до 2000 грн.

Данильченко попереджає українців про те, що банки обмінюються між собою інформацією про "мулів", і більше їм не відкривають фінансові рахунки.

Раніше ми писали про те, що " Приватбанк" пояснив, як швидко виправити популярну помилку

Крім того, Знай.ua повідомляв, голова Нацбанку Андрій Пишний показав свій стан: найбільша зарплата, величезний маєток і колекція дорогих годинників.

Також наш портал інформував, що українці щодня "розгрібають" $35 мільйонів за кордоном: НБУ б'є на сполох.