Поштовий оператор "Нова Пошта" відмовився відправляти за кордон українську книгу про Азов, тому що в ній містяться заборонені символи. Користувачі стали стверджувати, що після Другої світової війни Німеччина також заборонила демонстрацію нацистських символів, зокрема Вольфсангель (Вовчий гак).

Користувач Johnny Talk поділився своїм обуренням у соціальних мережах, виклавши фото листування та навіть відео, на якому можна почути пояснення про заборону. Найімовірніше, оператора збентежив знак, надрукований на книзі.

Що таке Азов з України? / фото: скріншот Rainshouse
Що таке Азов з України? / фото: скріншот Rainshouse

Коментарі під постом / фото: скріншот Х
Коментарі під постом / фото: скріншот Х

Співробітник сказав, що дозволено відправляти книги лише художньої літератури, тоді як дівчина на відео заявила, що це вона і є.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Ситуація викликала хвилювання серед користувачів, багато з яких заявили, що стикалися з подібними випадками щодо інших книг.

Коментарі під постом / фото: скріншот Х
Коментарі під постом / фото: скріншот Х

На сайті з продажем книги вона описана як "найнебезпечніша, найбільш дискусійна, таємнича організація в Україні. АЗОВ панічно бояться росіяни, але для українців вони національні герої" .

Однак у правилах поштового оператора немає згадки про те, що книги такого жанру заборонені для доставки.

"Нова Пошта" швидко відреагувала на інцидент, вибачившись за непорозуміння:

"Книгу із символікою "Азова" можна відправляти за кордон. Вибачаємося за цей інцидент. У відділенні, де було відмовлено прийняти вантаж на експорт, сталося непорозуміння, що відправника некоректно проконсультували."

Коментарі під постом / фото: скріншот Х
Коментар "Нової пошти" / фото: скріншот Х

Таким чином, вони підкреслили, що те, що сталося, було результатом непорозуміння і підтвердили, що подібні книги все ж таки доступні для відправки.

Нагадаємо, у українців підготували щедрий бонус в "Укрпошті"

Раніше ми писали про те, що Нова пошта зробила заяву для всіх українців: уважно перевіряйте посилки

Крім того, Знай.ua повідомляв, пошта втратила посилку? Можна вибити хорошу компенсацію