Українським пенсіонерам затримують виплати законно заслужених доплат через відсутність належного фінансування. Про це в ефірі програми "Новий погляд" розповів міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Чиновник заявив, що лише в Івано-Франківській громаді тисячі пенсіонерів, які мають статус дітей війни, вимагають законних доплат до пенсії. Закон "Про соціальний захист дітей війни" передбачає підвищення на 30% від мінімальної пенсії за віком.

Пенсія. Фото: скрін youtube
Пенсія. Фото: скрін youtube

Однак незважаючи на рішення суду про присвоєння статусу та належної доплати, пенсіонери не отримують жодного бонусу, а заборгованість тягнеться з року у рік.

Проблема в тому, що виплати громадянам зі статусом діти війни залежать від державного бюджету, а в нього зазвичай закладають на цю програму мізерні суми або не виділяють кошти зовсім.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube

"Спочатку трохи виплачували, але потім ці виплати припинилися. Коштів у бюджеті держава на це не заклала", - зазначив чиновник.

В то самий час Руслан Марцінків упевнений, що рано чи пізно пенсіонерам все ж таки виплатять їхні законні доплати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Пенсійний фонд помилився у розрахунках: як оскаржити неправильно нараховану пенсію.

Також наш портал інформував, що українці можуть збільшити розмір майбутньої пенсії навіть після звільнення: у ПФУ розповіли деталі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що страхового стажу недостатньо, але пенсію призначать: яку виплату отримає така категорія українців.