50 мільярдів євро, виділених Європейським Союзом як допомога Україні на найближчі чотири роки, має позитивно вплинути на соціальну сферу України.

Ця довгострокова підтримка, як зазначила міністерка соціальної політики України, Оксана Жолнович допоможе забезпечити країні можливість планувати та своєчасно надавати допомогу найбільш вразливим громадянам.

Українці / фото: Знай.ua
Українці / фото: Знай.ua

До таких піднімаються пенсіонери, багатодітні сім'ї, люди з інвалідністю, і ті, хто перебуває у складних життєвих обставинах:

"Пенсіонерам автоматом продовжимо виплати. Людям з інвалідністю I та II групи автоматом продовжимо виплати. Дітям сиротам автоматом продовжимо. А щодо інших — порахуємо домогосподарства."

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Українці на вулиці, фото: Знай.ua
Українці на вулиці, фото: Знай.ua

Згідно із заявою Жолнович в інтерв'ю з 1+1, у 2024 році соціальна підтримка буде спрямована на сім'ї з дітьми, де підраховується, що на кожного члена сім'ї припадає менше 9444 гривні, а також внутрішньо переміщені особи.

Особлива увага буде приділена громадянам, які повертаються з-за кордону. З метою мотивації таких осіб уряд України запропонував фінансову підтримку.

Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube
Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube

"До недавнього часу у нас ця допомога виплачувалася тільки тоді, коли людина заздалегідь працювала, але ми розуміємо, що ніхто не зможе підтвердити трудовий стаж із тих, які були за кордоном, тому повертаючись, вони втрачають можливість отримувати таку допомогу", — розповіла Оксана.

Такі зміни спрямовані на підтримку громадян, які повернулися до України після тривалого перебування за кордоном. Але щоб отримувати таку підтримку, перед українцями, що повернулися, стоїть одна умова:

"Він (людина) повинен зареєструватися в службі зайнятості, тобто повинен шукати роботу, повинен інтегруватися в суспільство, тому що це роблять за кордоном. Тобто повинен соціалізуватися."