Погубили документи і відмовляють у допомозі: клієнтка ПриватБанку висунула серйозні звинувачення

Карта ПриватБанку. Фото: скрін youtube
Карта ПриватБанку. Фото: скрін youtube

ПриватБанк губить документи на житло своїх клієнтів. Клієнтка поскаржилася на те, що через фінустанову має тепер витрачати не одну тисячу гривень на відновлення права власності на квартиру, яку вона виплатила за іпотекою. Українка розповідає про те, що закрила у банку іпотеку, однак банк не повертає оригінали документів на її квартиру ссилаючись на те, що не можуть їх знайти. Жінка розповідає, що при оформленні іпотеки, менеджер банку не видав їй акт передачі документів, без якого тепер не хочуть шукати оригінали договору по купівлі-продажу та техпаспорт картири.

Голодний квітень: кому з пенсіонерів можуть призупинити виплати цієї весни

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Незважаючи на всі труднощі, спровоковані повномасштабною війною, українцям продовжують в повній мірі виплачувати пенсії. Однак у квітні деякі особи ризикують залишитись без грошей. Так, з 1 квітня нарахування пенсій можуть призупинити українцям, які до кінця березня не встигнуть пройти фізичну перевірку, а точніше, ідентифікацію. Процедура обов'язкова для внутрішньо переміщених пенсіонерів, які набули цього статусу до 24 лютого 2022 року. В уряді наголошують, що громадяни, які не мають можливості прийти до сервісного центру ПФУ або відділення "Ощадбанку", можуть пройти ідентифікацію дистанційно – через електронний кабінет до ПФУ.

Під Києвом школяр-патріот "зливав" позиції ЗСУ просто до ФСБ РФ: скільки заробив і що вирішив суд

Блокпост, скріншот: YouTube
Блокпост, скріншот: YouTube

З Київської області прийшли тривожні новини. Учня одного з ліцеїв було засуджено до 7 років позбавлення волі через те, що передавав російським окупантам місця дислокації ЗСУ. На суді юнак заявив, що робив це для того, щоби інші не знімали. За інформацією суду, учень ліцею у березні 2023 року почав спілкуватися з працівником ФСБ Росії. Представник країни-окупанта під час розмови уточнив "обов'язки" учня. На це хлопець заявив: "Так, пояснили, сказали потрібно фоткати певні будівлі, будівлі. Я написав відразу, що школи, училища і дитсадки я не фотографуватиму, тому що я розумію, що швидше за все ви їх бомбардуватимете, інформація передається в РФ . Відповідальність таку я брати не збираюся. А державні установи я не проти. У принципі мені на них без різниці".

Про олію не забудь: в Україні "обвалилися" ціни на гречку, рис та макарони

Ціни на гречку, фото: Знай.ua
Ціни на гречку, фото: Знай.ua

Варто відразу відзначити той факт, що багатьох покупців може порадувати зниження цінників на золоту крупу - гречку. Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від фахівців моніторингу економічного порталу Minfin. Згідно з відкритою інформацією, станом на 2 лютого гречка в середньому продавалася по 28,85 грн/кг, що трохи дешевше, ніж у січні – 29,48 грн/кг. Ціни на довгий рис, навпаки, зросли майже на 7 гривень, до 77,83 грн/кг. Пропарений подорожчав із 63,80 грн/кг до 66,27 грн/кг. Круглий підскочив у ціні з 74,39 грн/кг до 82,82 грн/кг.

Відключення електроенергії: у YASNO звернулися до споживачів із важливим попередженням

YASNO / фото
YASNO / фото

В Україні розпочалися відключення побутових споживачів, які нагромадили борги за комуналку. Що робити, якщо прийшло попередження про відключення світла, розповіли в пресслужбі компанії-постачальника YASNO. Відключення електроенергії побутовим споживачам відбувається у кілька етапів. На першому клієнті повідомляють про наявність заборгованості через email або viber/смс-повідомлення. Наступний крок – постачальник надсилає офіційне попередження про відключення. Потім він передає заявку на відключення домогосподарства оператору системи розподілу, який виконує технічні роботи.