У суботу, 3 лютого відбувся фінал Національного відбору на Євробачення 2024. Переможця, який поїде представляти нашу країну ще не обрали, однак з'ясувалось, скільки коштів виділили на його організацію.

Євробачення: скрін із соцмережі
Євробачення: скрін із соцмережі

Акціонерне товариство "Національна суспільна телерадіокомпанія України" уклало угоду з іноземним підприємством "1+1 Продакшн" щодо виробництва аудіальних та аудіовізуальних творів для реалізації творчого проєкту "Пісенний конкурс Євробачення — 2024".

Загалом на організацію Нацвідбору витратили 11 млн гривень і кошти виділили із Державного бюджету.

Відповідний тендер був розміщений на майдачнику електронних закупівель Prozorro.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Тендер на Нацвідбір Євробачення. Фото скріншот з Prozorro
Тендер на Нацвідбір Євробачення. Фото скріншот з Prozorro

У тендері зазначається, що 10 999 811,46 гривень з гаманців платників податків, витратили зокрема: на декорації сцени та знімальних майданчиків Нацвідбору; зйомку, монтаж, звукові та освітлювальні роботи; спецефекти та сурдопереклад; обробку результатів голосування; організацію виступів запрошених артистів; постановку номерів; забезпечення роботи преси під час Нацвідбору; виготовлення телевізійної версії Нацвідбору та виготовлення титрів.

У документації також зазначається, що гроші потрібні не лише на контент, а й на ремонтні роботи, частина з яких може проводитися без відкритих торгів:

  • товарів та послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. грн;
  • послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. грн;
  • робіт, вартість якиї становить або перевищує 1,5 млн грн.

Нагадаємо, 24 мільйони і знову на дороги: в Україні вирішили виділити гроші на сіль та пісок для Бахмута

Раніше ми писали про те, що після завершення свят на Закарпатті закуповують різдвяні подарунки.

Крім того, Знай.ua повідомляв, кожна хвилина трансляції коштує 1692 грн.: в Україні витратять сотні мільйонів гривень на програми Телемарафону.