Пенсіонери можуть отримати щедру надбавку, якої вистачить і на оплату комунальних послуг, і на купівлю продуктів. Втім, далеко не всі можуть розраховувати на таку приємність. Про це йдеться у матеріалі порталу telegraf.

Деякі українці можуть отримувати надбавку до пенсії у розмірі 4200 гривень. Здобути такий приємний бонус до виплат можуть громадяни, які були борцями за незалежність України у XX столітті.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Зокрема, право на додаткову виплату мають громадяни, яких комуністичний режим зазнав репресій з політичних чи релігійних міркувань, а також тих, хто був позбавлений волі або примусово поміщений до психіатричної установи.

Цей вид доплати призначається людині з дня звернення або з дня отримання права на неї на підставі довідки регіональної комісії обласної державної адміністрації, яка підтверджує статус.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: YouTube
Пенсіонерка. Фото: YouTube

Водночас для решти українців, які мають особливі заслуги перед країною, виплачують надбавки у розмірі від 23% до 40% від прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Ця доплата підлягає індексації, тому її розмір буде збільшено з 1 березня.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що після індексації пенсія не збільшується, а стає менше: як виправити ситуацію.

Також наш портал інформував, що українці можуть збільшити розмір майбутньої пенсії навіть після звільнення: у ПФУ розповіли деталі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доходи не враховуватимуть: хто з українців може отримати субсидію незважаючи на грошовий стан.