Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація щодо цін на природний газ для українських домогосподарств. За попередніми оцінками експертів, у лютому ціни для побутових споживачів демонструватимуть стабільність.

Про це стало відомо завдяки інформації з огляду на консультаційний центр "ГазПравда" у мережі Facebook.

Публікація "ГазПравди", скріншот: Facebook
Публікація "ГазПравди", скріншот: Facebook

Повідомляється, що газопостачальні компанії на основі своїх річних тарифних планів не вносять змін до вартості газу на кінець зимового сезону.

Дванадцять постачальників газу вже оголосили свої тарифи на лютий згідно з інформацією від ГазПравди станом на 31 січня 2024 року.

Популярні новини зараз
Новий штраф стане несподіванкою: українців попередили, скільки грошей готувати Пенсії не буде – платитимуть "сльози": хто з українців приречений на старість у злиднях Поки країна воює, син голови Одеського ТЦК Юрія Пуйка відпочиває в Туреччині та отримує пенсію "заднім" числом "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Ціни на газ у лютому 2024 року, інфографіка: "ГазПравда"
Ціни на газ у лютому 2024 року, інфографіка: "ГазПравда"

Вартість кубометра газу цього місяця варіюватиметься від 7,70 до 9,99 гривень залежно від постачальника. Серед них сім компаній пропонують ціни нижче за 8 гривень за кубометр, тоді як п'ять інших мають вищі тарифи.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Майже всі домогосподарства України (близько 98%) є клієнтами "Нафтогазу України", який постачає газ за гарантованою ціною 7,96 гривні за кубометр. Це стосується приблизно 12,3 мільйонів домогосподарств.

Діючі річні тарифні пропозиції діятимуть до 1 травня 2024 року, а отже, до завершення опалювального сезону ціни на газ не підвищуватимуться.

Ще не варто забувати, що ціна на природний газ для промислових споживачів значно вища. Наприклад, станом на 30 січня середня ціна на Українській енергетичній біржі становить 11 750 гривень за тисячу кубометрів (без ПДВ).

Нагадаємо, енергетики у розпал війни відключають українців: як не залишитися без світла.

Раніше повідомлялося, шоколадку з'їли - фольгу залиште: кілька крутих побутових лайфхаків з "металевим папером".

Також, неважливо, квартира чи будинок: кому нададуть 50% знижку на комуналку.