Лютий не принесе українцям "сюрпризів" у вигляді нових тарифів на газ. Більшість побутових споживачів продовжуватиме платити по 7,96 гривні за куб. На цьому наголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Більшість українців є клієнтами компанії "Нафтогаз", яка встановила єдиний фіксований тариф для побутових споживачів – 7,96 гривні за кубометр. В уряді гарантували незмінність тарифів щонайменше до 1 травня 2024 року. Тобто у лютому доведеться платити за чинним тарифом.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

В інфляційному звіті Національного банку йдеться про те, що чинний мораторій на підвищення вартості комунальних послуг, у тому числі газу, може бути скасований у 2025 році. Такий крок спричинить подальше збільшення тарифів для населення.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Водночас голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко вважає, що так довго чекати на подорожчання не доведеться. На його думку, тарифи на газ для українців можуть переглянути вже в 2024 році, перед початком наступного опалювального сезону. Він наголосив, що вартість одного кубометра газу може піднятися до 9,5 гривні за кубометр.

Варто зазначити, що оцінками інших експертів реальна вартість газу в Україні становить від 10 до 12 гривень за кубометр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна платити 1,05 гривні за кіловат: як суттєво заощадити на комуналці.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити у світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, ми писали, платіжки "з'їдять" останні копійки в гаманці: кому приготуватися до тарифного зростання.