Київські жителі, готуйте гаманці, адже найближчим часом зростання тарифів на електроенергію неминуче спричинить збільшення платежів за квартиру.

Все це стало зрозуміло після заяви голови спілки споживачів комунальних послуг Олега Попенка, який поділився невтішними новинами у своєму Telegram-каналі.

Обікрали квартиру на Оболоні
Обікрали квартиру на Оболоні

За його словами, спільно зі зростанням тарифів на електроенергію, вартість обслуговування багатоквартирних будинків також планує злетіти.

"У кожній платіжці ми з вами платимо за спожиту електроенергію в ліфтах, помпах. Оплачуємо ми її за тарифами для населення, і щоразу при подорожчанні вартість обслуговування БКБ зростає. У відсотковому відношенні вартість електроенергії у послугах з обслуговування будинків становить до 15%, а в деяких випадках і вище."

Популярні новини зараз
На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні
Показати ще

Купівля квартири, скріншот: YouTube
Купівля квартири, скріншот: YouTube

Як показують розрахунки Попенко, для середньостатистичної 60-квадратної квартири, за стандартного тарифу на електроенергію в 7 гривень за квадратний метр у Києві, вартість послуг керуючих компаній зросте на 30%, досягнувши позначки 550 гривень. Це, безперечно, поставить під загрозу вже далеко не дешеве проживання в столиці.

Квартира пенсіонерки, фото: Перший міський
Квартира пенсіонерки, фото: Перший міський

Попенко також попереджає, що збільшення тарифів не залишить і інші комунальні послуги. Насамперед під загрозою подорожчання опиняться водоканали, які ще 2022 року просили про підвищення цін на воду.

Таким чином, жителі столиці опиняються у не найприємнішій ситуації, де обіцяне зростання зарплат та економічне відновлення компенсуються лише зростаючими комунальними платежами.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що від платіжок перестане перехоплювати дух: як українці можуть заощадити під час приготування їжі

Також наш портал повідомляв про гроші за труби: експерт пояснив, чи мають українці платити за доставку газу

Крім того, ми писали, що "Нафтогаз" фіксує тариф: скільки українці платитимуть за блакитне паливо з лютого