В НБУ прокоментували ситуацію з коливанням валютного курсу на початку 2024 року в Україні. Окрім цього, представник банку розповів чи можливе повернення до фіксованого курсу.

Про ситуацію з доларом розповів заступник голови Національного банку України - Сергій Ніколайчук.

курс долара, фото Pxhere
курс долара, фото Pxhere

За словами чоловіка, такі коливання на валютному ринку (здешевлення або здорожчання) нормальне явище. І відмова від фіксованого курсу була спеціальною.

Чи можуть повернути фіксований курс долара

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

За словами Ніколайчука, валютний ринок зміг успішно пристосуватися до керованої гнучкості. Нацбанк в свою чергу, збільшує коливання курсу. Саме тому здорожчання/здешевлення валюти зараз більше ніж восени минулого року. З цих причин Нацбанк не розглядає повернення до фіксованого курсу.

Посадовець зауважив, що попри всі зміни, курсові коливання залишаються на нижчому рівні, ніж це було до повномасштабного вторгнення росії.

Долари. Фото: скрін youtube
Долари. Фото: скрін youtube

" Повернення до фіксованого курсу наразі навіть не розглядається. НБУ відійшов від нього свідомо та коли були сформовані належні для цього передумови " зазначив заступник

Встановлений режим дозволяє виконати основні завдання зі збереження привабливості гривневих інструментів. Тому, це ще одна причина, чому нічого не будуть змінювати.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, за що банк блокує рахунок чи накладе штраф: читайте уважно та будьте обережні

Раніше портал Знай інформував, чи можна повернути гроші при обміні валюти: які проблеми можуть виникнути

Також наш портал повідомляв, гривня здасть позиції? Українців попередили про можливе зростання курсу долара