Обмін валюти – процес, у якому кожен із нас стикається з можливістю раптової зміни рішення. Буває, що купюра в руках не та, а виникають і ситуації, коли вигідна угода раптово втрачає свій привабливий вигляд.

Але в метушні та стресі подібних моментів не завжди буває ясно, чи можна повернути гроші і як це зробити.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

Національний банк України поділився інформацією, яка може стати у нагоді кожному, хто стикався з подібними питаннями. Виявляється, у вас є 15 хвилин, щоб переглянути своє рішення після валютної операції.

Так що якщо виявили, що ваші плани змінилися в останній момент, можна повернути всі сплачені кошти без втрати курсової різниці.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Обмін валют, фото Знай.ua
Обмін валют, фото Знай.ua

Цікаво, що в процесі повернення коштів можна зіткнутися з обмеженнями щодо прийняття платіжних купюр. Банки та обмінники зобов'язані приймати всі платіжні купюри, проте є свої особливості. Наприклад, американські долари, випущені після 1914 року, не ухвалюються деякими установами.

Якщо раптом ви обміняли валюту, а потім відчули жаль, не поспішайте засмучуватися. Ви маєте право повернути кошти, пройшовши через невеликі формальності. Важливо також знати, що правила повернення діють не лише в Україні, а й за її межами, якщо ви обміняли валюту в іншій країні.

Так що пам'ятайте про свої права, стежте за часом і впевнено обмінюйте валюту, знаючи, що у разі потреби у вас є шанс переглянути своє рішення без зайвих складнощів та втрат.

Нагадаємо, що буде з курсом долара до весни: прогноз економіста

Раніше ми писали про те, що українці під прицілом банків: які суми переказів викликають підозру

Крім того, Знай.ua повідомляв про збої в банкоматах ПриватБанку: українці не можуть отримати готівку.