Власники електроплит можуть суттєво зменшити платіжки за електроенергію. Щоб рахунки за світло не займали велику частину вашого гаманця, варто знати декілька порад, які дозволять суттєво зекономити.

Про це пише "Закарпаттяобленерго".

З січня в Україні скасували мораторій на відключення світла за борги. Неоплачені рахунки лягли великим тягарем на плечі українців, які не мали змоги платити за комунальні послуги через втрату роботи.

Електроплита. Фото Freepik
Електроплита. Фото Freepik

Щоб трохи поліпшити ситуацію та зменшити платіжки, можна економити електроенергію під час приготування їжі.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Зокрема, фахівці радять використовувати для приготування на електроплиті посуд, який чітко відповідає діаметру конфорок,, що дозволить зекономити близько 5-10% витрат.

Не обов'язково чекати, доки страва доготується на плиті повністю. Її можна вимикати на 5-10 хвилин раніше до завершення приготування їжі, адже у гарчому посуді вона дійде до потрібного стану.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Під час варіння та смаження не забувайте закривати каструлі та скоровідки кришкою. Так, страва готуватиметься набагато швидше і енергії буде витрачено на 30% менше.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна платити 1,05 гривні за кіловат: як суттєво заощадити на комуналці.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити у світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, ми писали, платитимемо майже 10 гривень за куб: українцям розповіли, коли піднімуть тарифи на газ.