В Україні почали з'являтися повідомлення про нову програму обміну старих лампочок, в рамках якої можна отримати виплати. Ось тільки запустили цей "проєкт" шахраї. Про це попереджають на офіційній facebook-сторінці "Укренерго".

У мережі почали з'являтись повідомлення, в яких українцям пропонують взяти участь у програмі обміну старих лам розжарювання та отримати в обмін виплати. Грошове заохочення за кожну лампочку становить 100 гривень. Втім, цей "проєкт" це робота аферистів.

Лампочки. Фото: скриншот з відео
Лампочки. Фото: скриншот з відео

В Україні дійсно реалізується програма обміну ламп на нові LED, проте в її рамках не передбачено жодної винагороди. Цією держпрограмою прикриваються шахраї, щоб обманювати українців та отримувати доступ до їхніх персональних даних.

Лампочка, скріншот: YouTube
Лампочка, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

В "Укренерго" закликають не реагувати на подібні повідомлення і в жодному разі не переходити за посиланнями, які можуть нібито розсилати для отримання виплат. Перейшовши за таким посиланням, люди можуть попросити заповнити анкету для отримання фінансового заохочення, але насправді всі введені дані потраплять до рук зловмисників. Як результат, вони можуть отримати доступ до банківських рахунків громадян.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, 9 тисяч гривень на опалення: українців попередили, що можна втратити останні гроші.

Також наш портал інформував, гроші списали шахраї, а платіть відсотки ви: ПриватБанк розповів, як вийти із цієї кризи.

Крім того, ми писали, 500 гривень від "Київстару": мобільний оператор застеріг українців.