Українці, які не мають фінансової можливості самостійно сплачувати комунальні послуги, можуть отримувати субсидії. Під час призначення виплат враховується багато факторів, у тому числі і обов’язково враховується дохід членів родини.

Незважаючи на те, що субсидія існує в нашій країні вже давно, в споживачів виникає багато питань, пов'язаних із її призначенням.

Субсидії / фото
Субсидії / фото

Зокрема, українець поцікавивися, чи вплине на призначення виплат відсотки від розміщеного депозиту.

У пресслужбі ГУ Пенсійного фонду України в Донецькій області розповіли, що відсотки від депозиту не враховуються сукупного доходу сім'ї.

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Однак фахівці попередили громадян про те, що для для субсидії має значення загальна сума на депозитарних рахунках.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

"Якщо будь-хто зі складу домогосподарства на 1 число місяця, з якого призначається житлова субсидія, має на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти в загальній сумі, що перевищує 100 тис. гривень, — житлова субсидія в такому випадку не призначається", - додають у Пенсійному Фонді.

Також наш портал повідомляв, потрібна лише банківська карта та реєстрація: українцям виплатять по 1000 доларів допомоги

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що українцям знову роздають безкоштовні продуктові набори: пощастило ще одній області

Вам буде цікаво дізнатися, що доторкнеться не лише пенсій: для яких виплат в Україні повернуть індексацію