В Україні змінилася сума, яка може бути на рахунку українців, на яких було накладено судовий арешт. Основною причиною арештів є заборгованість зі сплати комунальних послуг. Рішення вжиття таких жорстких заходів щодо громадян було вжито ще у травні минулого року.

У зв'язку з тим, що подібна ситуація зачіпає не лише боржників, а й тих, кому мають бути прийнято відновити дію постанов про арешт коштів.

Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube
Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube

Таким чином, в один день близько мільйона українських карток було заблоковано, залишивши українців у подиві та паніці.

Південне міжрегіональне управління Міністерства юстиції роз'яснило , що ж робити у разі такої кризи.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Борги за комуналку. Фото: Youtube
Борги за комуналку. Фото: Youtube

Якщо вам заблокували рахунок за несплату боргів, є кілька способів, як можна щось вичавити з цієї ситуації. Наприклад, можна написати заяву до виконавчої служби. Таким чином, рахунок, звичайно, не розблокують, але можна розпоряджатися частиною грошей.

З першого січня 2024 року ця сума складає 14 200 грн., раніше можна було користуватися лише 13 400 грн.

Інші гроші вирушають на погашення боргів. Можна сплатити частину боргу та спробувати повернути частину своїх коштів, але, за досвідом українців, у більшості випадків вони залишаються в руках стягувачів.

Нагадаємо, вимкнути і під арешт: яка доля може чекати на боржників

Раніше ми писали, очевидні та неочевидні права громадян у процесі затримання: як поводитись у складній ситуації

Вам буде цікаво дізнатися, наречена у наручниках, а наречений у бігах: кохані не встигли обмінятися кільцями на весіллі, як приїхали копи.