За 2 роки ціни на сигарети зростуть на 35-40 %. Таке подорожчання пов'язане із підвищення акцизу для того, щоб виконати вимоги директиви ЄС. Зокрема, в 2025-му акциз має досягути рівня мінімального в ЄС – 90 євро (3 700 грн) за тисячу штук.

Про це пише видання "Обозреватель".

Цигарки
Цигарки
dtkt.ua

Заззначається, що в 2023 році за тисячу сигарет українці віддавали акциз в розмірі 2 097,12 грн (або 41,9 грн за пачку), а в 2024-му доведеться платити вже 2 516,54 грн (або 50,33 грн за пачку). Тобто тільки за рахунок акцизу пачка сигарет подорожчає на 8,43 грн.

Таким чином, у новому році пачка звичайних сигарет в Україні буде коштувати близько 78 грн, середнього класу – 93,5 грн, а преміум класу – більше 108 грн.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Ціни на цигарки. Фото: скрін youtube
Ціни на цигарки. Фото: скрін youtube

Зростання цінників відбудеться не одразу після встановлення нових акцизів, а поступово, протягом усього року.

Це пов'язано із тим, що продавці традиційно мають значні запаси, тож мають можливість затримати здорожчання на деякий час.

Порожчання сигарет на українському ринку не уникнути, адже для вступу до ЄС Україні нам доведеться виконати директиву, яка вимагає суттєво підвищити акциз відповідно до західних вимог.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, тільки зелений горошок вирішив не дорожчати: вартість маринованих огірків, цибулі та часнику б'є по кишенях українців

Раніше портал Знай інформував, молоко, кефір та йогурт обійдуться дорожче: новий перерахунок цін на молочку

Також наш портал повідомляв, олія та молоко стали дорожчими, але яйця дешевшають: на що налягати цього тижня