Купівля молочних продуктів коштуватиме українцям дорожче. У середині січня супермаркети перерахували ціни на молоко, кефір та йогурт. Скільки доведеться викласти покупцям, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Гаманці українців почнуть худнути ще інтенсивніше, оскільки ціни на багато важливих товарів активно збільшуються. Навіть звичні молочні продукти влетять у копійчину.

Молочка, скріншот: YouTube
Молочка, скріншот: YouTube

Ціни на молоко

Молоко "Яготинське" 2,6% у середньому продається за 42,05 гривні за 900 мл, що помітно дорожче, ніж минулого місяця. Ще у грудні цінник на продукт становив 40,61 гривні. Водночас молоко "Простонаше" 1% втратило в ціні кілька копійок і пропонується в середньому за 41,79 гривні за 900 мл.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Ціни на кефір

Середня вартість кефіру "Селянський" 2,5% збільшилася з 45,67 до 46,32 гривні за 950 мл. Ціни на продукт варіюються від 44,30 до 48,99 гривні за одиницю в залежності від торговельної мережі.

Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін

Ціни на йогурт

Йогурт "Активіа Класичний" 1,5% у середньому подорожчав з 24,53 до 24,90 гривні за 290 мл. Цей же йогурт в обсязі 580 мл обійдеться в 26,73 гривні.

Ціни на йогурт. Фото: скрін Мінфін
Ціни на йогурт. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, вартість продуктів може підвищитися вже в лютому: експерт попередив, на скільки зростуть ціни.

Також наш портал інформував, українські супермаркети поділилися привабливими цінами на рибу: скільки коштують короп, скумбрія та оселедець.

Крім того, ми писали, ціни на курятину: чи варто забивати морозилку м'ясом про запас, прогноз експерта.