Одинокі матері/батьки можуть розраховувати на допомогу від держави, якщо хтось з батьків не сплачує аліменти. Про це розповіли в Департаменті соціальної політики при КМДА.

Відповідна допомога призначається кожне півріччя, починаючи з місяця, коли була надана заява та всі необхідні документи для виплат.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Допомога виплачується одинокому батькові або матері дитини, якщо ухиляється від сплати аліментів або їх місце знаходження невідоме. Це стосується й випадків, коли один з батьків не має можливості утримувати свою дитину. Розмір допомоги буває різним, адже вираховують її за індивідуальною формулою.

Розраховується різниця між 50% від прожиткового мінімуму на дитину та сумою середньомісячного доходу в розрахунку на одну особу.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Така допомога призначається у декількох випадках:

  • рішення суду про стягнення аліментів одного з батьків не виконується через ухилення, або відсутність майна;

  • стосовно одного з батьків здійснюється кримінальне провадження, коли він арештований, або перебуває на примусовому лікуванні;

  • місце перебування, або проживання невідоме.

Для отримання тимчасової допомоги потрібно зібрати всі документи та подати їх у відповідний орган. Це заява, копія свідоцтва народження дитини, довідка про реєстрацію з місця проживання, декларація про доходи та майновий стан. Окрім цих документів можуть вимагати і інші, додаткові.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Рішення про призначення тимчасової допомоги, зазвичай, оголошують протягом 10 календарних днів після подачі всіх необхідних документів.

Нагадаємо, портал Знай інформував, реєстрація на багатоцільову грошову допомогу: хто має шанс на нові виплати

Раніше на порталі Знай повідомлялося, виплати допомоги у 2024 році: українцям пояснили до яких змін готуватися

Також, наш портал інформував, українців порадують солідними виплатами: грошей вистачить на власний бізнес