Ще в минулому році Мінсоцполітики запустили проєкт підтримки громадян під назвою "Рука допомоги". Це безповоротна підтримка малозабезпечених, безробітних українців.

В рамках програми, такі громадяни можуть отримати понад 100 тисяч гривень допомоги. Про те хто може отримати та як, розповіли в виданні "Юридичний порадник для ВПО".

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Хто може отримати грошову допомогу

Отримати допомогу може особа, яка відповідає одночасно кільком критеріям: не працює, непрацездатна, належить до членів малозабезпеченої родини, зареєстрована як безробітна.

Популярні новини зараз
Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

У 2024 році громадяни зможуть отримати максимальний розмір допомоги - 106 500 грн. Важливо, що витратити її можна лише за цільовим призначенням. Це може бути оплата витрат на закупівлю обладнання та матеріалів, необхідних для ведення бізнесу.

Бізнес в Україні, фото mind
Бізнес в Україні, фото mind

Щоб отримати грошову допомогу, українцям потрібно звернутися до Центру зайнятості, в якому особа стоїть на обліку. Для подання заявки потрібно зібрати наступні документи: заява про надання фінансової допомоги, повний витяг про не судимість, бізнес-план (розроблений самостійно або в процесі професійного навчання), витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна.

Після цього рішення про надання допомоги прийматиме Спеціальна комісія.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, 10 тисяч на особу: українців просять отримати солідну виплату, як стати в чергу

Раніше портал Знай інформував, щомісяця капатиме картку по 3600 грн: від українців чекають заявки на допомогу

Також наш портал повідомляв, пенсіонерам зробили перерахунок: хто буде отримувати більше на 2680 гривень