Ветерани в Україні можуть розраховувати на солідну надбавку до пенсійних виплат. Однак, для отримання коштів є відповідні умови.

Учасники бойових дій можуть виходити на пенсію у віці 55 років. Про пенсії та надбавки, які їм виплачуються, розповіли у виданні "На пенсії".

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Підвищення у розмірі 25% від прожиткового мінімуму можуть отримати пенсіонери. Проте, розмір всіх надбавок громадян зі статусом УБД, повинен складати не менше 210% від прожиткового мінімуму.

У такому випадку вік та умови виходу на пенсію можуть значно відрізнятись, виходячи з індивідуальних умов. Якщо учасники бойових дій не є кадровими військовими, то вони можуть вийти на пенсію на п'ять років раніше. Але для цього потрібна конкретна кількість стажу. Кадровий військовий може вийти на пенсію і на 20 років раніше, якщо у нього є вислуги.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Для ФОП вступили у дію нові правила Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Український військовий, фото: Знай.ua
Український військовий, фото: Знай.ua

Пенсія за вислугу років військовим призначається:

  • Незалежно від віку при наявності 25 років вислуги; для льотчиків та підводників – 20 років;

  • В 45 років – при наявності 25 років стажу, з яких мінімум 12,6 року вислуги;

  • В 45 років – якщо є 20 років вислуги, незалежно від кількості стажу.

Деякі види служби можуть також відноситись до вислуги років. Нараховують в подвійному, або ж навіть потрійному розмірі – за участь у бойових діях.

Нагадаємо, портал Знай інформував, виплати допомоги у 2024 році: українцям пояснили до яких змін готуватися

Раніше на порталі Знай повідомлялося, українців порадують солідними виплатами: грошей вистачить на власний бізнес

Також наш портал інформував, переходити чи залишитися? Українцям відповіли, чи можна отримувати пенсію померлого чоловіка або дружини