Українцям розповіли, як можна збільшити розмір майбутньої пенсії навіть якщо не працюєш. Для цього необхідно щомісячно сплачувати добровільні внески.

Про це повідомляє пресслужба Пенсійного Фонду України.

До соціального органу звернувся українець, який поцікався, чи може він збільшити свою пенсію у період коли вже звільнився з роботи, аде ще не встиг знайти нову.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Чи можу я сплачувати добровільні внески у період після звільнення з роботи до працевлаштування на інше місце роботи?", - запитав він.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Фахівці ПФУ пояснили, що добровільні внески громадян зараховуються без прив'язки до офіційної роботи.

"Ви можете сплачувати добровільні внески в системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування протягом самостійно визначеного періоду часу та незалежно від вашого працевлаштування. Сплата добровільного внеску в період роботи збільшить вашу заробітну плату для майбутньої пенсії", - зазначають фахівці.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Тобто українець може продовужвати сплачувати добровільні внески вже коли прийде у нову компанію. Таким чином він збільшить розмір майбутьої пенсії не лише внесками, які робить роботодавець, а й своїми.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, нарахування субсидії у 2024 році: хто з українців ризикує залишитись без виплат

Раніше портал Знай інформував, збільшення пенсії на 54%: хто може отримати таку унікальну можливість

Також наш портал повідомляв, робота українців закордоном: чи отримають пенсію ті, хто працював у Польщі